torstai 31. joulukuuta 2015

Uuteen vuoteen

Joulun pyhät on nyt vietetty ja vasarointi jatkuu normaaliin tapaan. Mutta tämän lyhyen postauksen tarkoitus on vain toivottaa Hyvää Uutta Vuotta kaikilla blogiin eksyneille!

 Uuden Vuoden airueena saa kunnian toimia 
viimeinen vuodelle 2015 valmistunut figu.
 

perjantai 25. joulukuuta 2015

Joulujätti

En sitten malttanut olla koko Joulua kirjoittamatta, koska sain aaton aattona tehtyä erittäin mieleisen hankinnan. Juttelin maanantaina vanhan tutun kanssa ja mainitsin, että jättiläinen olisi hakusessa. Paljastui, että kaverilla oli kaksi kappaletta Marauderin jättiläisiä ja hän oli valmis toisen niistä myymään minulle, vieläpä melko edullisesti. Kaupat tehtiin saman tien ja jätti siirtyi sitten aaton aattona haltuuni. Kiitos Tumpille! Figussa riittää tekemistä lähitulevaisuuteen, koska se on aika heikkotasoisesti maalattu ja beissi on tehty pahvista.

Marauderin giant nykykunnossaan - vaatii 
uuden beissin ja maalauksen.
 
Miksi sitten jättiläinen High Elf -pelaajalle? No, minulla on hyvin vähän ratsuväkeä, enkä varmaan ole sitä ihan hetkeen hankkimassakaan. Armeijan teemaksi on muodostumassa, että se on High Elf  kauppapaikan puolustusjoukko, jossa on ns. vakinaista väkeä (archerit ja warriorit) ja kauppiaiden omia joukkoja (merchant companyt ym.). Ja koska rikkailla kauppiailla on varaan (ja 3. ed sen mahdollistaa), niin jättiläinen on mukana palkkasoturina tuomassa iskuvoimaa. Lisäksi jättiläinen tuo vähän arvaamattomuutta ja huumoria muuten niin totisten High Elfien joukkoon.


lauantai 19. joulukuuta 2015

Rauhallista Joulua!

Vasarointi vaimenee ja tonttutehdas hiljenee Joulun pyhiksi. Tänään on siivottu ja pakattu ja huomenna ajellaan sitten sukulaisten luo Joulun viettoon. Pakkaamisen lomassa sai vähän maalattuakin, mutta nyt on figut ja maalit laitettu laatikkoon odottamaan. Palataan asiaan uuden vuoden puolella.

Hyvää loppuvuotta kaikille!

Merchant companyn pisimmällä olevat yksilöt. Keihäshaltia viimeistelyä 
ja lakkausta vailla, jousiampujassa riittää vielä tekemistä.


torstai 17. joulukuuta 2015

WIP - Merchant Company, osa II

Posti oli tuonut tänään lisää Merchant Companya varten hankittuja figuja. Tarkemmin sanottuna yhden jousiampujan ja kolme keihäsmiestä. Jousiampuja sopii hyvin johtajaksi - on vähän eri sarjaa kuin muut tähän mennessä hankitut, mutta tyyli on riittävän samankaltainen. Keihäsmiehistä kaksi on todella hyviä, mutta yhden kanssa täytyy vähän miettiä. Voi olla, että jää pois kokoonpanosta, jos parempia löytyy riittävästi.

Jousimiehet ovat edenneet vasta vähän. Pohjien päälle on tullut metallit ja osalle olen saanut kasvot maalattua. Parina iltana ehtii vielä jatkaa, mutta sitten kyllä hiljennytään Joulun viettoon ja annetaan maalien olla.

Eturivissä keskellä Citadel Eternal Champion Melnibonean Infantry Archer.
Takana kaksi Elf Warrior with Spear / 1987 ja yksi Marauder Sea Elf.


maanantai 14. joulukuuta 2015

WIP - Merchant Company




Seuraavana yksikkönä olisi tarkoitus saada kasaan High Elf Merchant Company. Jonkun rikkaan haltiakauppiaan yksityisarmeijan osa siis. Merchant Companyt toimivat Mixed rank -kokoonpanossa eli puolet yksiköstä on jousimiehiä ja toinen puoli keihäs- tai hilparimiehiä. Helppo ratkaisu olisi ollut käyttää Phoenix guard -figuja ja jotain jousimiehiä (jopa muovisia), mutta koska ebaysta löytyi mielestäni hyvännäköisiä ja kohtuullisen hintaisia jousi- ja keihäsmiehiä, niin ostin sitten muutamia eri myyjiltä. Tässä vaiheessa ajatuksena olisi kasata 8+8 -kokoinen yksikkö ja katsoa sitten jos sitä myöhemmin laajentaisi. Värimaailma tulee olemaan sini/valko/metalli.


Tähän mennessä posti on tuonut 5 kpl jousimiehiä, jotka ovat käsittääkseni vuoden 1986 ME-32  Noldor - Deep Elves -sarjasta. Korjatkaa, jos joku tietää paremmin.

ME-32  Noldor - Deep Elves

Yksityiskohtia yhdestä pohjamaalatusta jousiampujasta.